Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is het museum van Nederland. Onder de wereldberoemde meesterwerken uit de Gouden Eeuw bevinden zich topstukken als het Melkmeisje van Vermeer en Rembrandts Nachtwacht. Het Rijksmuseum zelf is ook een meesterwerk.

Collectie

De collectie wordt getoond in een adembenemend gebouw met een prachtig interieur. De collectie biedt een overzicht van de Nederlandse kunst en geschiedenis met onder andere werken van 17e-eeuwse Nederlandse meesters als Rembrandt, Vermeer en Hals.

Inklapbare content

Aantal bezoekers

Ieder jaar geeft het Rijksmuseum meer dan 2.500.000 bezoekers een gevoel voor schoonheid.

Wat is er te zien in het Rijksmuseum?

Nederlandse geschiedenis, beeldhouwkunst en kunstnijverheid van de middeleeuwen tot de 20ste eeuw. Het museum bezit een grote en belangrijke collectie Aziatische kunst en collecties van buitenlandse kunst, waaronder meubelen, tekeningen en schilderkunst.

Hoeveel tijd heb je nodig voor het Rijksmuseum?

Sommige bezoekers nemen graag de tijd voor elk kunstwerk, anderen weten al welke stukken ze willen zien en slaan de rest over. Hoe lang je in het museum verblijft is afhankelijk van wat je wil zien. Hoe dan ook, bij het bezoeken van het Rijksmuseum mag je rekening houden met een minimum van 2-3 uur.

Kunst uit Rijksmuseum