Museum de Fundatie

Museum de Fundatie is een museum voor beeldende kunst in de Overijsselse hoofdstad Zwolle. Museum de Fundatie is onderdeel van de stichting Hannema-de Stuers Fundatie, waar ook Kasteel het Nijenhuis in Heino onder valt. Het museum bezit en beheert een belangrijke collectie kunst uit alle eeuwen van de geschiedenis.

Collectie

In de collectie bevinden zich werken van o.a. Joseph Mallord William Turner, Antonio Canova, Edgar Degas, Vincent van Gogh, Franz Marc, Francis Picabia, Piet Mondriaan, Marino Marini, Karel Appel en Neo Rauch. In 2013 is het museum in Zwolle spectaculair uitgebreid met ‘de Wolk’ op het dak van het neoclassicistische voormalig Paleis van Justitie.

Inklapbare content

Middenin de stad Zwolle

Museum de Fundatie bevindt zich aan de Blijmarkt, middenin de binnenstad van Zwolle. Dit neoclassicistische pand is gebouwd tussen 1838 en 1841, naar een ontwerp van de Haagse architect Eduard Louis de Coninck.

Gratis entree voor iedereen

Museum de Fundatie Zwolle is iedere zaterdagavond gratis open voor iedereen.

Rondleiding

Bij museum de Fundatie kunt u ook een rondleiding door het museum boeken. Voor meer informatie stuur je een bericht naar rondleidingen@museumdefundatie.nl of bel op werkdagen naar 0572 388 188.

Ontdek meer kunstcollecties

1 van 3